Tek Taş Yüzüklerin Anlamı ve Tarihi

https://www.hakanmucevherat.com/tektas-yuzuk-1068

Tek Taş Yüzüklerin Anlamı ve Tarihi

Tek taş yüzük aşk, bağlılık ve sadakat gibi duyuları ifade etmek için sevgiliye verilen değerli bir takıdır.  yüzüğün ortasında bulunan değerli tek taş yüzük hediye alan kişinin onun için tek ve biricik olduğunu ifade eder. Bu tek taş altın yüzüklerde taş olarak; pırlanta, zirkon, yakut, zümrüt vb. değerli taşlar kullanılır. Bu yüzükteki tek taşın diğer bir anlamı da, yüzüğü takan kişinin sevgilisine duyduğu aşkın sonsuzluğunu ve değerini ifade etmesidir. Tek taş yüzükler, evlilik teklifi ya da nişan gibi özel anlarda sevgililere hediye edilir.

Tek taş yüzüklerin tarihi çok eskilere dayanır. Antik Mısır’da, yüzük parmağına takılan yüzüğün sonsuzluğu temsil ettiği ve sol eldeki serçe parmağın kalbe giden bir damarla bağlı olduğu düşünülürdü. Antik Roma’da ise tek taş yüzükler, kadının erkeğe ait olduğunu gösteren bir sembol olarak değerlendirilmiştir. 1477 yılında ise Avusturya Arşidükü Maximilian, sevgilisi Mary of Burgundy’ye pırlanta tek taş bir yüzük vererek evlenme teklif etti. Bu olay, tek taş yüzüklerin popülerliğini artırdı ve Avrupa aristokratlar arasında yaygınlaştı. Günümüzde ise tek taş yüzükler, dünyanın hemen her yerinde aşkın en güzel ifadesi olarak kabul görmüştür.

0,57 Karat Pırlanta Tektaş Yüzük

 

Tek taş yüzüğün yapımında kullanılan değerli taşın cinsi, rengi, berraklığı, karatı ve kesimi taşın kalitesini ve fiyatını belirler. Örneğin, pırlanta tek taş yüzük alırken, renk skalasında D, E, F harfleri mükemmel beyazı, G, H, I harfleri nadir beyazı, J, K, L harfleri ise beyazı ifade eder. Berraklıkta ise FL ve IF tamamen lekesiz, VVS1 ve VVS2 gözle görülmeyecek kadar ufak lekeler, SI1 ve SI2 ise gözle görülebilen lekeler anlamına gelir. Karat ise taşın ağırlığını belirtir. Genellikle 0.20 karat ve üzeri tek taş yüzükler tercih edilir. Kesim ise taşın ışığı kırma yeteneğini gösterir.

Tek taş yüzük almak isteyenlerin dikkat etmesi gereken bazı hususlar vardır. Bunlar, tek taşın cinsi, rengi, berraklığı, karatı ve kesimi gibi özeliklere dikkat etmek gerekir. Bu özellikler, tek taşın kalitesini ve fiyatını belirler. Ayrıca tek taş yüzüğün modeli ve tasarımı da önemlidir. Tek taş yüzük alırken yüzüğü takacak kişinin zevkine ve beğenisine uygun bir model olmalıdır.
Etiketler: hakan mücevherat, alyans ,yüzük, takı, kolye, bilezik
Ağustos 28, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR